Új pályacsúcs a második Hungaroman-en!

Július 23-án egy kis csapat kalandvágyó, hosszútávsportoló gyűlt össze újra Zebegényben, hogy nekivágjon a Dunakanyar legnehezebb megmérettetésének.

Idén csak 2 fős csapatok indultak, ami az jelenti, hogy minden résztvevőnek végig kellett menni az egész pályán, összesen 18 km-t eveztek és 45 km-t futottak. A Hungaroman rövid történetben először, egy 2-es mix csapat is sikeresen indult, ami azt jelenti, hogy most már az első Hungaroman női finisherünk is megvan. A verseny napján idén az időjárási körülmények sokkal kellemesebbek voltak a tavalyinál. Fázni ugyan nem kellett, de a 2015-ös 40 fokkal szemben a 30 körüli hőség kicsit megkönnyítette az indulók feladatát. Talán ezért, meg a jobb felkészültségnek köszönhetően, a leggyorsabb férficsapatnak 8:26:01-es idővel sikerült egy új pályacsúcsot felállítani.

hungaroman_2016_n7Norbi: “Nagy izgalommal vártam a verseny napját. Nem egy szokványos párosítás. Futás, evezés. Mindez több szakaszban, párban. A kajakhoz való kötődésem cirka 20 évvel ezelőttre mutat vissza. Egy nyári tábor erejéig. Azóta még csak a szárazföldön sem kerültünk közelebbi viszonyba.  Így vágtunk neki párban a távoknak. Keresztbe, lefelé, felfelé a Dunán. Megtűzdelve egy-egy futószakasszal. Hol Dobogókő, hol a visegrádi sípálya, olykor a nagymarosi barlangok bukkantak fel. A Dunakanyar pedig legszebb pompájában tárult elénk. Egy igen kemény, de annál izgalmasabb nap volt. Már beírtam a jövő évi naptáramba.”

Néhány kép már felkerült a Galériába, talán látható rajta, hogy a kemény küzdelem ellenére újra remek hangulatban zajlott ez a nap. Már most is alig várjuk, hogy jövőre újra átélhessük a Dunakanyar legszebb és legkeményebb napját.