Hungaroman

Információk

Hungaroman:
HUNGAROMAN, a Dunakanyar kalandja, ami Magyarország egyik legszebb környezetében a legkeményebb kihívás. A résztvevők egyetlen nap alatt bejárhatják a leglátványosabb helyeket, a hegycsúcsokról élvezhetik a Dunára néző panorámát és a folyón evezve csodálhatják a Dunakanyar festői hegyeit, valóságosan részesei lehetnek a dunai hangulatnak. De a pálya szépsége ne tévesszen meg senkit, mert amennyire szemet gyönyörködtető, annyira nehéz is, hiszen összesen 45 km-t kell megtenni földön 1600 m szintkülönbséggel és 18 km-t a Dunán, aminek a felét sodrással szemben kell evezni.

Program:
Június 28.: Rajtcsomag átvétel, hajó bedepózása, tésztaparty
Június 29: 6:00 Rajt , 20:00  Eredményhirdetés, bográcsgulyás, finisherparty
Részleteket ehhez lásd: Program oldalunkon

Versenyközpont, Rajt-Cél:
Zebegény

Távok: 
18 km a Dunán és 45 km a hegyekben 1600 m szintkülönbséggel
( A résztávok 4 km kajak, 16 km futás, 4 km kajak, 17 km futás, 1 km kajak, 12 km futás, 9 km kajak)

Pálya:
Zebegény – Dömös – Visegrád – Nagymaros – Zebegény
Részleteket ehhez lásd:  Térkép oldalunkon

Nevezési limit:
20 csapat

Csapat:
Férfi, női vagy mix csapatok indulhatnak. A csapat mindkét tagjának a teljes pályán végig kell mennie, és maximum 100 méterre távolodhatnak el egymástól.  Minden csapatnak van egy vezetője, aki leadja a nevezést és kapcsolatot tart a rendezőkkel.


Nevezés:
A nevezéshez mind két csapattagnak kvalifikálni kell egy Panoráma Trail egyéni teljesítéssel
Részleteket ehhez lásd: Nevezési információk oldalunkon

Frissítés:
Verseny közben a három váltóponton – Dömös – Visegrád -Nagymaros –  a Rajt-Cél területen Zebegényben.
Az időjárástól függően a futópályákon több helyen lesz frissítésre lehetőség, melyen kijelölt helyét a technikai tájékoztatón ismertetünk.

Díjazás:
A 1.  férfi és 1. női csapatot csapatonként egy-egy kupával díjazunk.
Minden teljesítő finisher pólót és névre szóló emléklapot kap egy üveg bor kíséretében.

Egyéb tudnivaló:
A rajtszám felvételt mindenkinek személyesen kell intéznie, fényképes igazolvánnyal. A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. A helyszíni regisztráció során kötelező kitölteni egy felelősségvállalási nyilatkozatot, melyben a versenyző kijelenti, hogy egészségileg alkalmas és edzettségi szintje alapján felkészült a versenyzésre.  Ezt egy orvosi igazolással kell igazolni, mely sportversenyzésre alkalmas állapotról szól vagy valamelyik Sportszövetség által kiállított versenylicenccel. A versenyen bekövetkezett esetleges baleset, sérülés és egészségkárosodás esetén a verseny rendezőivel szemben kártérítéssel nem él.

A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak előzetes engedéllyel, egyeztetett formában és módon végezhető.

Az útvonal változhat.
A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát!